in ons leef- en
zorgdorp komt
u thuis

ONTDEK DE TOEKOMST VAN ZORG EN COMFORT IN ONS GLOEDNIEUWE WOONZORGCENTRUM! 

-
👉 Klik hier voor meer informatie en beelden van onze nieuwbouw.

 

Sint-Jozef is een eigentijds leef-en zorgdorp, geïntegreerd in de Oostkampse gemeenschap, waar actief wordt geleefd en waar we op een warmmenselijke manier voor elkaar zorgen en gastvrijheid centraal staat.

De familiale, open en huiselijke sfeer zorgen ervoor dat zowel de cliënten als de medewerkers er zich geborgen en thuis voelen.

We bieden een brede waaier aan kwalitatieve diensten: woonzorgcentrum, assistentiewoningen, centrum voor kortverblijf, centrum voor dagverzorging en een lokaal dienstencentrum. Samen met u zoeken we naar een passende dienstverlening die aansluit bij uw noden en wensen. Iedereen is welkom!

actieve leefomgeving

De gebouwen aan de Sint-Jozefsdreef liggen rond een nieuw plein waar alles draait om mensen. Ze vormen een gezellige ontmoetingsplek en zijn een levensader in de omliggende woonwijken. Het concept met verschillende functies biedt zowel de cliënt als de toevallige passant een gevarieerde impressie: spelende kinderen, ouderen, medewerkers, bezoekers, water en groen ...

Ons aanbod

woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum is er voor wie niet meer thuis kan wonen en permanente begeleiding en verzorging nodig heeft. Wij bieden er 24u/24u professionele zorg op maat in een warme leefomgeving.

lees meer

kortverblijf

Het centrum voor kortverblijf biedt tijdelijke verzorging en opvang aan ouderen. Een kortverblijf kan nodig zijn als de personen die u thuis verzorgen dat even niet meer kunnen of wanneer u een tijdje meer verzorging dan normaal nodig heeft.

lees meer

dagverzorging

Het dagverzorgingscentrum biedt overdag opvang en verzorging aan nog thuiswonende ouderen. We nemen de opvang en zorg over van de mensen die normaal thuis voor u zorgen. U kunt één of meerdere dagen per week naar het dagcentrum komen. Indien nodig voorzien we aangepast busvervoer. Onze focus ligt op sociaal contact, ondersteunende zorg, activatie, revalidatie en ontspanning.

lees meer

assistentiewoning

De assistentiewoningen zijn er voor ouderen die zelfstandig wonen. Elke woning is volledig aangepast aan de noden van ouderen en voorzien van een noodoproepsysteem voor dringende hulp. Bij de woonassistent kunt u terecht voor begeleiding in de coördinatie van uw thuiszorg: poetshulp, gezinszorg, thuisverpleging, boodschappendienst, ...

lees meer

dienstencentrum

Het lokaal dienstencentrum De Stip biedt een uitgebreide waaier aan activiteiten en diensten met als doel de sociale contacten te verruimen en te onderhouden. Het is een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ontspannen en terecht kunnen voor vormingen (cursussen, voordrachten, …). Via de werking van het dienstencentrum wordt ook de band met de buurtbewoners aangehaald.

lees meer

"er is een goede samenwerking als team over de verschillende disciplines heen."

Medewerker - Kosmos

" hier werd 'geschiedenis' geschreven en de uitdrukking 'beschermd wonen' is geen ijdele hoop, maar werkelijkheid!"

Edward Demuyt - Bewoner assistentiewoningen schoonhove

"bewoners schenken ons vertrouwen door ons voor hen te laten zorgen."

Medewerker - Kosmos

"het eten is hier altijd tip top!"

Mariëtte Vandoorne - Bewoner Kosmos

"hier in het woonzorgcentrum mag ik mezelf zijn!"

Medewerker - Kosmos

"horen, zien en zwijgen zijn drie vlinders op het topje van onze neus! vlinderen met plezier."

Vanhollebeke Josephine - Medewerker mobiele equipe

"ik ben hier in augustus 7 jaar en ik heb me nog geen dag verveeld!"

Jeanne Carpentier - Bewoner Kosmos

‘ik komt hier nu al meer dan 20 jaar op bezoek, eerst voor mijn schoonmoeder, daarna voor mijn moeder en nu voor mijn echtgenoot. in die 20 jaar heb ik nog nooit een reden gehad om niet tevreden te zijn van de zorgen die hier gegeven worden.’

Familielid bewoner - Zonnewijzer

als het busje toekomt, wil dit zeggen dat we terug naar huis moeten. da’s altijd jammer want daar ben ik alleen.

Andreas Depoorter - Centrum voor dagverzorging De Regenboog

als ik haar afzet en terug ophaal zie ik ook dat ze in een zeer goed humeur is, zodat het niet anders kan dan dat ze er zich goed voelt. ik hoor ook van de begeleiding dat ze goed meedoet met de activiteiten.ze is wel zeer te spreken over de begeleiding w

Louisette Brackman - Centrum voor dagverzorging De Regenboog

opening 2e hoorcentrum te oostkamp - mei 2024

  31/05/2024

lees meer

2 853 euro voor de ontmoetingshuizen

  30/04/2024

lees meer
 

Nieuws

Opening 2e hoorcentrum te Oostkamp - mei 2024

lees meer

2 853 euro voor de ontmoetingshuizen

lees meer