missie & visie

Leef-en zorgdorp Sint-Jozef in nauw contact met de actieve leefomgeving.

Rond een plein aan de Sint-Jozefdreef in Oostkamp liggen de gebouwen van leef- en zorgdorp Sint-Jozef. Het voelt als een knusse dorpskern die nauw met de buurt verbonden is. Het is een geborgen plek waar actief wordt geleefd en op een warmmenselijke manier voor elkaar wordt gezorgd.

Leef-en zorgdorp Sint-Jozef zet over de hele lijn van zijn kwalitatieve dienstverlening de mensen centraal.

Leef-en zorgdorp Sint-Jozef biedt een brede waaier aan hedendaagse, kwaliteitsvolle ouderenzorg: een woonzorgcentrum, comfortabele assistentiewoningen, een centrum voor dagverzorging,een centrum voor kortverblijf en een lokaal dienstencentrum. Hierdoor is er voor iedere oudere uitmuntende zorgverlening beschikbaar die aansluit bij de specifieke wensen, noden en zorgbehoevendheid.

We streven naar een persoonsgerichte ouderenzorg: hartelijk, huiselijk en kwaliteitsvol. Het is een open huis waar iedereen -zowel de bewoners, de zorgverleners en de bezoekers -verbonden zijn door een goed gevoel.

Ons geëngageerd en deskundig team stimuleert de autonomie, waarborgt de privacy en heeft respect voor ieders eigen context en levensverhaal.

Wie houdt van rust en intimiteit zal die zeker vinden in leef-en zorgdorp Sint-Jozef. Maar ook wie houdt van activiteit en sociale contacten zal er zich thuis voelen. Er zijn diverse faciliteiten en er wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden, zowel recreatief, informatief als vormend. Om de contacten met de actieve leefwereld te bevorderen, werken we vaak samen met lokale verenigingen, scholen en enthousiaste vrijwilligers.